Ιδανικός Προορισμός

Το ξενοδοχείο «Ομιλαία» αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της φύσης, ορειβάτες, ποδηλάτες, κυνηγούς, συλλέκτες μανιταριών και για οικογένειες που θέλουν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την παραδοσιακή φιλοξενία και την αυθεντική ομορφιά που προσφέρει απλόχερα αυτός ο τόπος.

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: Στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου λειτουργεί ένα πλούσιο και άκρως οργανωμένο λαογραφικό μουσείο που αξίζει να επισκεφθείτε θαυμάζοντας έτσι την παράδοση του τόπου που διατηρείται ζωντανή ακόμη και σήμερα . Παραδοσιακές φορεσιές, κειμίλια και πολλά άλλα στοιχεία από την καθημερινότητα των προγόνων  θα σας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή.
Το μουσείο ανήκει στο δραστήριο σύλλογο των απανταχού Γαρδικιωτών , ο οποίος συντηρεί και το κτίριο.


ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ – ΠΛΑΤΕΙΕΣ  XΩΡΙΟΥ: Οι εκκλησίες  του Αγίου Αθανάσιου και της Παναγιάς κοσμούν τις δύο γραφικές πλατείες του χωριού ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκεται και η πλατεία του Σταυρού όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε απολαμβάνοντας ένα καφεδάκι και παραδοσιακές γεύσεις κάτω από τη σκιά και τη δροσιά των πλατανιών.


• ΕΞΩΚΚΛΗΣΙΑ: Κάνοντας  διαδρομές και απολαμβάνοντας τη γαλήνη και τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα του ωραίου δάσους σίγουρα θα συναντήσετε κάποια από τα πανέμορφα εξωκκλήσια.


ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΗΣ ΟΞΥΑΣ & Η ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ: Μετά από μια διαδρομή μέσα στο «απείρου φυσικού κάλλους» δάσος της οξυάς, που είναι το νοτιότερο δάσος οξυάς στην Ευρώπη, είναι ευκαιρία να δροσιστείτε με τα κρυστάλλινα νερά της βρύσης του «Αρβανίτη» και να κατευθυνθείτε προς το καταφύγιο της οξυάς.

View the embedded image gallery online at:
https://omilaia.gr/el/drastiriotites/aksiotheata#sigProId235d9014f1

Ξενοδοχείο

welcome

Η νέα και σύγχρονη πρόταση διαμονής στο Γαρδίκι Ομιλαίων , εναρμονισμένη με το μοναδικό φυσικό κάλλος της περιοχής. Η φιλοξενία, οι ανέσεις  και το μοναδικό αυθεντικό περιβάλλον είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το ξενοδοχείο Ομιλαία. Περισσότερα...

Εστιατόριο

about us

Η οικογένεια Βασιλείου από γενιά σε γενιά μεταφέρει, διατηρεί κι εξελίσσει την σπουδαία παράδοση των γεύσεων τόσο της ελληνικής κουζίνας γενικά όσο και των γαστρονομικών συνηθειών της περιοχής. Περισσότερα...

Γαρδίκι Ομιλαίων

location

To Γαρδίκι Ομιλαίων είναι ένα ορεινό χωριό με υψόμετρο 1.050 μ. και απέχει από τη Λαμία μόλις 60 km. Στεφανώνεται από ένα πανέμορφο ελατοδάσος και στα πόδια του τρέχει το ποτάμι Βίστριζα (ο αρχαίος  Ίναχος) που πηγάζει από το βουνό Οξιά. Περισσότερα...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.