Ιδανικός Προορισμός

Το ξενοδοχείο «Ομιλαία» αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της φύσης, ορειβάτες, ποδηλάτες, κυνηγούς, συλλέκτες μανιταριών και για οικογένειες που θέλουν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την παραδοσιακή φιλοξενία και την αυθεντική ομορφιά που προσφέρει απλόχερα αυτός ο τόπος.


Για την προέλευση της ονομασίας του χωριού «Γαρδίκι Ομιλαίων» έχουν αναφερθεί πολλές εκδοχές. Ενδεικτικά, μία από αυτές είναι πως το «Γαρδίκι»  σημαίνει : «ΟΧΥΡΟ», «ΦΡΟΥΡΙΟ», «ΚΑΣΤΡΟ».
Και για το  «Ομιλαίων» όμως έχουν εκφραστεί διαφορετικές απόψεις σχετικά με την προέλευσή του.


Ενδεικτικά, μία εξ αυτών είναι η εκδοχή πως το «Ομιλαίων» προέρχεται από την  Αρχαία πόλη «Ομίλη», τείχη της οποίας αναφέρεται πως έχουν εντοπισθεί υπό τύπου οχυρού σε διάφορα σημεία του χωριού.
Όποια κι αν είναι η προέλευση της ονομασίας του χωριού, το μόνο σίγουρο είναι πως το Γαρδίκι Ομιλαίων είναι ένας ευλογημένος τόπος , προικισμένος απ’ τη φύση και τους ανθρώπους του, ώστε να κάνει  κάθε επισκέπτη να το αγαπήσει και να το νοσταλγήσει.


Επισκεφθείτε το και θα σας ανταμείψει με την αυθεντικότητά του!

View the embedded image gallery online at:
https://omilaia.gr/el/gardiki/to-onoma#sigProId5b9dc651ff

Ξενοδοχείο

welcome

Η νέα και σύγχρονη πρόταση διαμονής στο Γαρδίκι Ομιλαίων , εναρμονισμένη με το μοναδικό φυσικό κάλλος της περιοχής. Η φιλοξενία, οι ανέσεις  και το μοναδικό αυθεντικό περιβάλλον είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το ξενοδοχείο Ομιλαία. Περισσότερα...

Εστιατόριο

about us

Η οικογένεια Βασιλείου από γενιά σε γενιά μεταφέρει, διατηρεί κι εξελίσσει την σπουδαία παράδοση των γεύσεων τόσο της ελληνικής κουζίνας γενικά όσο και των γαστρονομικών συνηθειών της περιοχής. Περισσότερα...

Γαρδίκι Ομιλαίων

location

To Γαρδίκι Ομιλαίων είναι ένα ορεινό χωριό με υψόμετρο 1.050 μ. και απέχει από τη Λαμία μόλις 60 km. Στεφανώνεται από ένα πανέμορφο ελατοδάσος και στα πόδια του τρέχει το ποτάμι Βίστριζα (ο αρχαίος  Ίναχος) που πηγάζει από το βουνό Οξιά. Περισσότερα...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.