ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου λειτουργεί ένα πλούσιο και άκρως οργανωμένο λαογραφικό μουσείο που αξίζει να επισκεφθείτε θαυμάζοντας έτσι την παράδοση του τόπου που διατηρείται ζωντανή ακόμη και σήμερα . Παραδοσιακές φορεσιές, κειμίλια και πολλά άλλα στοιχεία από την καθημερινότητα των προγόνων θα σας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή. Το μουσείο ανήκει στο δραστήριο σύλλογο των απανταχού Γαρδικιωτών , ο οποίος συντηρεί και το κτίριο.

ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ – ΠΛΑΤΕΙΕΣ XΩΡΙΟΥ

Οι εκκλησίες του Αγίου Αθανάσιου και της Παναγιάς κοσμούν τις δύο γραφικές πλατείες του χωριού ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκεται και η πλατεία του Σταυρού όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε απολαμβάνοντας ένα καφεδάκι και παραδοσιακές γεύσεις κάτω από τη σκιά και τη δροσιά των πλατανιών.

ΕΞΩΚΚΛΗΣΙΑ

Κάνοντας διαδρομές και απολαμβάνοντας τη γαλήνη και τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα του ωραίου δάσους σίγουρα θα συναντήσετε κάποια από τα πανέμορφα εξωκκλήσια.

ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΗΣ ΟΞΥΑΣ & Η ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ

Μετά από μια διαδρομή μέσα στο «απείρου φυσικού κάλλους» δάσος της οξυάς, που είναι το νοτιότερο δάσος οξυάς στην Ευρώπη, είναι ευκαιρία να δροσιστείτε με τα κρυστάλλινα νερά της βρύσης του «Αρβανίτη» και να κατευθυνθείτε προς το καταφύγιο της οξυάς.
}